Lány/Fiú barátság

 

Lány-Fiú barátság? Létezik?

 

Első rész.

 

Most szeretném kellően kivesézni ezt a témát. És határozottsággal kijelenteni, hogy létezik fiú és lány közötti igaz, szexuális vágyaktól mentes baráti viszony. Az én életemben sikerült elérni, és azt "részemről" nem tönkretenni.

 

De kezdjük is el az elejétől:

Az emberiség történetében a nemileg elkülönített iskolák végül társadalmilag, politikailag, jogilag tönkre lettek téve. Sokak szájából halhattuk, láthattuk filmekben, hogy nem válik be, és (ahogy csak lehet, ahol csak lehet) meg kell szüntetni vagy háttérbe szorítani az efféle oktatási intézményeket. Bár a mai napig vannak ilyen intézmények szerencsére, sajnos nem sok! (Igen nehéz bekerülni, drágák)

Haszna azért sok volt. Azon kívül, hogy megpróbálták megőrizni a lányok érintetlenségét, (sikeresen) a galibákat, szexuális zaklatásokat, fiatalkori pettingeléseket is vissza tudták szorítani. Felkészítették a fiatalokat az egymás iránti vágyuk erősítésére, és szerencsére az ilyen intézményekben a homoszexuális, biszexuális, aszexuális, pánszexuális, heteroszexuális személyek is jól érezhették magukat.

Olyan közegben élhettek ahol könnyebben egymásra találhattak. Titkolózni bár sokszor itt is kellett de nem voltak komolyabb megaláztatások az osztályban, mert a közösség tagjai második családként tekintett egymásra, összetartóbb volt, és erősítette őket az egyneműség rendszere.

Az ilyen helyen biztosan eldönthette valaki melyik nemhez vonzódik és mi lesz vele a jövőben.

Megbarátkozhatott a gondolattal, mert nem kellett félnie a kétnemű kiközösítésektől.

Miféle baráti társaságot fog kialakítani és, vajon megtalálja e élete nagy, és igaz barátját, lelki társát egy lánynál vagy egy fiúnál? Ritkább esetben szerelmét.

guy.jpg

 

1: Szóval előnyös lenne visszahozni az egynemű iskolákat?

 

Határozottan kijelentem, hogy biztosan hasznos lenne, elvégre nézzük meg milyen most egy fiatal osztályteremben a fiúk-lányok magatartása! Borzalmas, rendetlen, túl liberális és szabályoktól mentes. Sokan ezért nem szeretnek iskolába menni, mert rossz a közeg és sok a bunkó, buta neveletlen gyermek.

 

Gyermekkorban a gyerekek vegyesen kezdenek el barátkozni egymással. Egy és „nem” egynemű iskolákon kívül utcán, boltban, sportpályán, szomszédos összejöveteleken, búcsúkban, tűzijáték rendezvényen, kiránduláson. A ismerkedés első 25-30 percében kiderül hová fog vezetni a kapcsolat. Sokszor alakulhat ki viszonzatlan szerelem. Vagy szimplán a másik fél (többségében fiú)

nem elég érett, hogy észrevegye a kislány gyerekromantikás jelzéseit.

Ilyenkor erős nehezen megtörhető barátság veheti kezdetét. Amely felnőtt korban is megmaradhat akár élethosszig, persze ha a lakhely megmarad, és egyik fél sem akarja mások befolyásolása alatt szétszakítani/megszüntetni.

 

Én nekem voltak nagyon hosszú barátságaim lányokkal, melyek nagyon lassan alakultak ki. Idősödve egyre nehezebben. Volt lány, aki nem teljesen nyilvánvaló módon, „olykor nyilvánvaló módon” flörtölésbe kezdett. Vagy jelezte valamiféleképpen, hogy többet is eltudna képzelni kettőnk között. De lassan tudtára adtam, érzékeltettem vele, hogy nekem nem tetszik. Nem azért mert csúnya volt, vagy baj volt vele,,,, hanem mert én nem akartam tönkretenni a baráti viszonyt. + nem találtam érdekesebb szintet a kapcsolatban amely részemről megdobná annyira, hogy több is legyen. Maradt tehát a barátság. Volt egy vicces eset, mikor egy lány barátom úgy próbált továbblépni a barátságon, hogy mikor közel kerültünk testileg egymáshoz (álltunk, ültünk játszottunk közel) akkor szándékosan a nemi szervemhez próbálta a kezét hozzáérinteni. Volt mikor telibe talált ;D A lányok sajnos nem tudják milyen érzés megmogyorózni valakit. Fú-fiú esetén egy románc kezdődhet agresszióval, bunyóval. Mert titkolt, rejtett érzéseiket valamiféle fiús módon felszínre szeretnék hozni. Ebben is volt részem de kevesebbszer. Vagy előfordulhat a fiús ajándék adományozás, rengeteg fiús közös program utáni romantika. Mely nem olyan mint egy fiú-lány esetében. "A támadó okkal cselekszik" ez lehet szexuális vágytól, túlfűtött egyén.

A faszkalap tehát nem mindig ártó/pusztító szándékkal támad. Vannak az érzelmes drámai fiú-fiú "túl a barátságon" kapcsolatok. "favorite" Ezek két fiúnál, azonos életszemlélet, hasonló ízlés és szokások miatt halad előre gyengéd formában. Ezt egy nő soha nem fogja tudni megérteni miért. röviden: A versengést felcseréli a tökéletes példamutatás, aggódás, békében-háborúban. Én úgy nevezem "Achilleus-Patroclus" viszony.

 

Nagyon fontos! Ha elcsattan az első csók akkor vége, nem örökre és nem öli meg a barátságot!

De a legjobb barátságot igen, és haldokló barátsággá, rosszabb esetekben köszönős néha-néha beszélgetős barátság/látóviszony lesz belőle.

ascd.jpg

 

2: Vajon a barátságnál fontosabb lehet a szenvedélyes kiforratlan szerelem?

 

A barátság igazabb, hosszabb időtöltés esetén érhető csak el, melyben fontos a bizalom és a közös programok rendszerezése. A szerelem vak, lehet hirtelen és átgondolatlan. Néha lehet nem is volt soha szerelem csak egy szimpla fellángolás. De ha a szerelem tiszta, kellőképpen átláthatóan kölcsönös akkor felülmúlhatja jelentőségben a barátságot. Egy kis időre persze!

 

A barátság a maga útján fontosabb, ha igazi és igaz. Egy igaz barát rettentően jó, fontos és meghosszabbítja életünket. Alakíthatja mindennapjaink hangulatát. Ha van egy barát aki önmagadért szeret és ismer az a világ egy észrevétlen kincse.

De ha az szerelemmé alakul (ami gyönyörű) akkor teljesen vége a barátságnak.

Ha a kapcsolat idővel szétmegy akkor sajnos a barátsággal együtt.

 

Tehát eddig.....