DivatosArchelix

2017.aug.04.
Írta: Süle Gergő Szólj hozzá!

Körezetvédelem (FA/ERDŐ)

A fák

 

Szeretni kötelező, lényünk része, talán a legfontosabb!

De nem csak embereket vagy állatokat lehet szeretni, tárgyakat vagy ingatlanokat. Nem-nem!!

Hanem a természetet, sőt én azt mondom kötelezd el magad a természet iránti szeretetre.

Sokféleképpen kinyilváníthatod a szeretetedet a természet felé, de ez a szeretet maradjon örök.

Segítened kell a természetnek. Nem azért, hogy más embereknek jót tegyél, vagy egy természetet gyilkoló/pusztító cégnek megkönnyítsd később a munkáját! Nem is a következő generációnak kell megőrizni a természetet hanem magának a természetnek. Elsősorban soha ne az emberiségért tedd.

Pl.: Az erdőben azért nem szemetelsz, hogy az unokádnak majd ne egy szeméttel elborított erdőben keljen kocognia esetleg túráznia? Ez is lehet egy nézőpont. De sajnos te is, és az unokád is egyszer meghaltok. És utána honnan fogod tudni mikor már a új életedben nem ott élsz, ki hogyan törődik azzal az fával-erdővel amit anno megvédtél az unokádnak? Nem sokra jutsz ha ennyit sikerül elérned.

Nem is a legfőbb és a legigazabb. A legigazabb hogyha azért nem szemetelsz, és azért teszel meg minden tőled telhetőt egy erdőért vagy néhány fáért mert tiszteled az erdőt, és annak minden egyes fáját. Tiszteled a érintetlenségét és tudd magadban, hogy mikorra te már nem leszel, akkor ők még évtizedekig és évszázadokig ott állnak majd, hallgatják és érzik a szelet, gyűjtik a napfény, átvészelik a viharokat. Tiszta levegőt adnak, menedéket az állatoknak, lelki megnyugvást, stressz mentes helyet. Nem várnak semmire, nem követelnek semmit és nem bántanak semmit és senkit. Néma őrök ők!

Otthont adnak az állatoknak, elnyelik a koszos levegőt, gyönyörű festői összképet alkotnak a szabadban. Leírhatatlan érzést nyújt látványuk, kiket látszólag nem fog az idő kereke.

 

sder2_1.jpg

 

Szóval kötelező szeretned a természetet, az erdőt és akár egyetlen egy fáját is teljes szívedből.

Már írtam, de elismétlem: Ne mások jövőjéért és ne a saját kényelmedért, ne egy semmivel nem törődőm, városiasodó nemzedékért! Hanem őértük. Mert ők a halk természet, a világ gyönyörű csodái, figyelői, és az élet legfőbb képviselői. A legnagyobb és legimpozánsabb élőlények ők.

Közölük személyes kedvenceim a Tundra és a Tajga képviselői. Számomra ők jelentik a szépség legszebb megtesztesítését. Valamikor a szárazföld jó részét benépesítették. De manapság élőhelyük szűkül, a fakitermelés veszélyezteti az egyetlen alapvető „jogukat” az életüket. Élni és élni hagyni! Blabla

Mert joguk van élni és joguk van sértetlenek maradni. S bár ők is ritkán elpusztulhatnak (természetes erdőtüzek következtében) de megújulnak. Nekik is vannak szakaszaik az életükben,

Veszélyes világban, kevéske túlélési eséllyel induló apró magoncként kezdik életüket.

Kivannak téve az időjárás veszélyeinek, katasztrófáknak, a környezetet károsító-megalázó embereknek, a nagyobb testű állatok gondatlanságának. A gyáraknak, bombáknak, szemeteknek stb

De ha nem esik semmi bajuk akkor a Föld felszínén található valamennyi virágos növénynél nagyobbra nőnek. Egységet képeznek a vadonban. Védik a kisebb állatokat, szabaddá teszik a lelket.

 

sderet.jpg

 

Rendkívül erős sokszor nagyon vastag törzset alakítanak ki, és minden élőlénynél tovább élnek. Lealázzák a manapság csak pusztító emberiséget minden szempontból, pedig csak fák nem?

Prrr A teuton hiedelemben az emberek a fenyőfákból lettek. Bárhogy is! Áldás minden egyes fa.

 

forest-destroy-jakarta-oct-5-linkedin.jpg

 

5457706906172080637473158-734234.jpg

 

Rettentő megaláztatásoknak vannak kitéve az emberiség részéről. Bútorok, és sok egyéb dolog létrehozása miatt. Az ember hajlamos sokszor vakul cselekedni mielőtt átgondolná. Te! - mikor fűrésszel odamész e gyönyörű teremtményhez, te mit érzel a kivágása előtt? Mit gondolsz mond? Azt gondolod jaj de szép szekrény lesz belőle vagy egyéb értelmetlen és haszontalan dolog amely anyagilag gyorsan jelentéktelenné válhat, tartóssága megkérdőjelezhető. Rengetek fából készült bútort láttam a lombtalanításokkor melyek még csak nem is nagyon voltak sérültek, lukasak, régiek. Mégis kidobták, mert az emberek ostobák, pazarlóak, és gyötrelmet szeretnek okozni a természetnek akarva vagy akaratlanul. Ez az igazság...

Vagy vegyük ide a karácsonyt. Amely egy undorító gyilkos keresztény ünnep a javából.

Csak azért, hogy jó szaga legyen a szobának és, hogy jól mutasson vallásilag, kivágni egy gyönyörű életet! Undorító és megalázó. Rettentő mocskos, lélektelen eljárás. Miért nem lehet a kertben elültetett fenyőt ott a helyszínen feldíszíteni? Vagy kivilágítani? Néhány hétre fel van bent öltöztetve mindenféle limlom dologgal, pappírral, műanyag gömbökkel, vagy más üveges dísszel. Majd mikor eltűnik alóla az ajándék már a felnőtt és a gyerek is egyaránt nagy ívben letolja a fát.

A fa meg már sorvad, szenved, félhalott. Ez volt az ő végzete... Ha tudnának beszélni vagy ha tudnának sírni vajon mi lenne akkor? Nagy és békeszerető keresztények? Hmmm?

És akkor még nem beszélem a fatüzelésről és az irgalmatlan mennyiségű legyártott pappírról amely mind szórólapokra, csekkekre és felszólításokra lesz elpocsékolva. Meg mi egymásra (sok bolt)

Egy bankfiók napi 5 db doboz 10kg súlyú sima fehér pappírt használ el. Tapasztaltam....

És ez még csak egy darab bankfiók. Hol vannak akkor a többi fiókok, posták, iskolák, irodák ahol minden pappír munka! Mi lesz ennek a vége gyermekeim? Nem lesz fa a bolygón? Csak ezekre a célokra ültetett fa erdőségek? Miért kell ezt művelni az elektronika világában? Nehéz kérdések...

Szerencsére vannak megoldások és vannak ötletek, hogy a metropoliszok világában ezen a bolygón

ne a növény múzeumban lássunk majd fát. És fali poszterről erdőt. Nálam az lenne gyors szívhalál.

 

ultess.jpg

 

Személyes üzenet, tanács:

Ne légy önző halandó, tedd félre büszkeséged, ártalmas szokásaid és ültess fát. Ültess fákat ahová tudsz és ahol úgy gondolod biztonságban lesz. 990 Ft-ért már tudsz venni facsemetét. És védd meg az udvarodon vagy a tájvédelmi körzetben a fáidat. Dolgozzatok össze barátaitokkal és legyenek közös céljaitok, terveitek ültetni és gondozni a természetet, erdőket. Ha még kicsi is az az erdő akkor is. Ahol én lakom, ott a főút mentén volt egy gyönyörű kis erdőség ahol mindenféle madár és mókus megfordult. Tőlem 15 percnyire volt a hely és imádtam bejárni, gyönyörű volt és bár a 4-es miatt nem volt halk és érintetlen! Akkor is szerettem. De elpusztították, kiirtották az összes fát.

Azok a Budapestiek akik együtt éreznek velem tudhatják, hogy milyen érzés ez! A városligeti és Népligeti fákat is az emberek orra előtt akarják eltüntetni. Amely felháborító és undorító dolog.

A fa legyen az első amit megvédesz! Te és mások álljatok ki a fákért ha a helyzet úgy hozza. Szavakkal akár tettekkel. Ne keseredjetek el ha nem sikerül, ha úgy érzitek nem értetek el semmit. Ha nem tudtátok megvédeni a gazemberektől. Nem kell feladni! Ültess/ültessetek el akkor fákat, ültessetek annyit amennyit tudtok, és becsüljétek meg, szeressétek, járja át a lelketek. A fák éreznek és meghálálják a velük tett jóságot. Sohasem késő elkezdeni. Ne a hatalmas medence legyen az elsődleges helyfoglaló a kertben. Azt bárki meg tudja venni, és nem mindig nyújt szép látványt.

Ha hatalmas a telek akkor hozz létre kisebb erdő foltokat. Ez az igazi építészet és ez a legszebb alkotás. Mert ilyenkor az anyaföldet ápolja a személy és előbb utóbb mestere lesz a környezetvédelemnek. Nem fogja senki megbánni mert ezt nem lehet. Ez maga az élet segítése.

 

Én magam mindig megnyugszom lelkileg ha ültetek. Eddig igen gyönyörű eredményt értem el egy fámmal. És szeretetemnek köszönhetően hatalmasra nőtt. Dacoltam a szokásokkal és már az amúgy is gyenge lábakon álló református hitem eltűnt a végtelen örök feledésbe. Rátaláltam az ösvényre amely megengedi nekem, hogy megbecsüljem a körülöttem lévő világot. Felemelő érzés...

Én is meghalok egyszer, előbb vagy utóbb....valamikor. És nem tudom örökké megőrizni a fáimat, nem lehetek majd ott mikor 50-100 év múlva valaki bántani akarja vagy kivágni. De elérhetem azt, hogy élvezhettem ölelésüket, látványukat, éreztem néma szeretetüket, és talán majd ha az élet körforgása úgy hozza én is megtapasztalhatom ezt a gondoskodást faként egy erdőben, hegyen, vagy egy nagyobb magántelken. És némán jelen leszek a természetben, dacolok a viharokkal, gondoskodom menedékkel a kis állatokról és figyelem, érzem a vadon erejét, a szél meghitt érintését, a többi fa társaságát olyan túrázó emberek látogatását akik vigyáznak rám és szerényen bálványként tekintenek rám. És elképzelik milyen lenne a világ ha a fák és az erdők újra

dominálnák ezt a világot. Kiszorítva a kietlen pusztákat és a koszos betondzsungeleket.

 

Szeresd a fákat kérlek, remélem megértettél és együtt érzel. Egy kérésem van csak. Ültess.

 

 

 

Hogyan ültess fát!

 

img_2093.jpg

 

Hi! Szóval most elsőre az ember azt hiheti, hogy ez is a legkönnyebb feladatok közé tartozik.

De nem!

Meglepő mi?

 

img_2091.jpg

 

Én sokadjára is mindig kutakodom mielőtt elkezdem mert a részleteiben, fa fajtánként változik az ültetés. A lényeg persze az, hogy a végén sikeresen kibújjon a földből, tehát bele kell tenni.

Itt háromszorosan olyan mélyre kell elültetni a virágföldbe mint a magonc átmérője.

 

 

A blogban az Északi félteke legszebb és leggyakoribb fáját ültetem el. Sajnos már kevés magom maradt.

Nem árulom el pontosan, hogy mit, (babonaságból) csak annyit, hogy fenyőfa.

Az év (minden) szakában ültethető.

 

Küld el hozzáállásod az email címemre a fa és erdővédelemmel kapcsolatban. Ha ráérsz és kedved van hozzá. Kérdőív kép formátumban letölthető! Csak néhány alapvető kérdés)

 

salemboszi@citromail.hu

 

01.png

 

Fiú/lány barátság

A Lány/Fiú barátság - Második része.

 

 

Na de hogyan is szerezhető egy fiú/lány barát? Ez már igen érdekesebb kérdése az egésznek..

Elsősorban: A barátok nem a fán teremnek. "Mint Ádám almái" A barátokat elsőnek két úgymond fokozatban kell megközelíteni. Lassan és vigyázva. Minden függ a helyszíntől, kortól, karizmától, magabiztosságtól.

Manapság igen nehéz igaz barátokat szerezni. Na de ki is számít igaz barátnak?

Talán aki a bajban (ha van) is kisegít minket? Tévedés..... ez annyira kihasználós stílus és persze régi elmaradott :)

Nekem számtalan barátom volt az évek során de abból a 42 emberből akikkel mindig eljártam szórakozni, inni, baromkondi, csak 1 lett ténylegesen a leges legjobb barátom. Ráadásul a kollégám volt (munkatársam).

Az a legjobb barát =

 • aki vigasztal/hagyja, hogy vigasztald

 • aki eljön, és akihez elmész beszélgetni egy kávézás erejéig

 • akihez felmész segíteni mindenben, és aki átjön segíteni.

 • aki megvéd, és akit te is megvédesz ha kell!

 • akit nem akarsz túlszárnyalni, és aki nem kar téged sem túlszárnyalni (lenézni)

 • aki szeret és kitart melletted életed végéig, és viszont!

 • aki fizet neked, és akinek te is fizetsz pénzt nem nézve

 • aki megőrzi a titkod, és akinek a titkát te a sírba is elviszed

 • aki figyelmeztet ha baj előtt állsz, de ha beleesel ki is segít belőle, és úgyszintén!

 • akinek a mobilszáma telefon, és kártya csere esetén is megmarad - kontra

 • akinek nem mondasz nemet, és aki mindig igent mond neked.

 • Aki nem árul el és aki nem hagy faképnél, akit nem árulsz el és akit nem hagysz hátra.

A lényeg, hogy mindkét emberen múlik a legjobb barátság. Tartson is élethosszig vagy egy évtizedig.

 • Lányban ténylegesen legjobb barát van, ennek néha olyan okai voltak, hogy a lány barátaim leginkább GBF-nek használtak->kihasználtak.

Olyan titkokat osztottam meg a fiúkról, a férfiak akaratáról hogyha ezek egy férfi klubban az 19-ik században kiderültek volna akkor ott agyonköveznek :D

De tegyük félre a rettegést és koncentráljunk!

Budapesten mindenki fel-van pörögve, a főváros olyan mint egy soha véget nem érő körhinta. Reggel munkás igahajtás, este meg parti-partit követ. Basszus, hogy ez minden fővárosban így szokott menni? Jah..... Tehát nem kell elmennünk az Egyesült Államokig, hogy oltári véget nem érő bulikban vegyünk részt.

A fővárosban sorakoznak a klubok és a szórakozó helyek ahol lehet ismerkedni. Akár barátilag akár csak egy baszás kedvéig lol. Vagy aki komoly kapcsolatot keres az úgyis megtalálja a számára legmegfelelőbb helyet. De semmi sem tart örökké.

Amúgy mi most lány barátot keresünk.... küldetésünk megtalálni a megfelelő alanyt, hogy letesztelhessük állításomat. Aki képes lányként vagy fiúként csak barátot keresni ami igen nagy kihívás az most olvasson tovább. Aki nem bír magával vagy csaló és csak a nemi szerve viszi az meg koccoljon :)

 

 1. Lépés

Mindenképp úgy öltözz mint aki csak barátkozni akar, tehát ne öltözz ki randira, ne fújd be magad semmivel, ne használj semmiféle parfümöt meg hormon szart. De azért ne is legyél büdös basszus!

Ne rohadjon le rólad a pólód meg az alsód, bugyid. Azért fésülködjél meg és fürödjél le!

Egyszerűen csak készülj fel egy átlagos csinosításon ami nem kirívó.

Fiúknál ezt egyszerű véghezvinni, lányoknak már nehezebben fog menni :)

 

 1. Lépés

A szórakozóhely ne csak olyan legyen ahová leginkább párok járkálnak vagy szextársat keresők.

És csak ne tombolj, ne bulizz,,, keress. Mindenki próbál táncolni mert nem tud, és mindenki be van lőve. Tehát te ne légy. Csoportos bandák is kizárva, idegent nem nagyon szoktak befogadni a falkába. A legjobb szórakozóhely ahová egy lány vagy egy fiú barátot kereshet az az internetkávézó!

Miért? Mert az emberek nyugton maradnak, nincs zaj, elég közel ülnek egymáshoz, sok és állandó a véletlenszerű elkerülhetetlen szemkontaktus. Mikor felállsz is már tolakodsz, vagy ha szidod a weboldalt amit nézel, már felkelted a körülötted lévők figyelmét magadra. Lehet néha ciki de mi most haverkodni jöttünk és ezért a beégés simán belefér. Ha akad egy fiú fióka aki észrevesz és elkezdtek suttogva beszélgetni ismerkedni, röhögni az már félsiker.

Ezután jön a feketeleves. A legnehezebb feladat hogy a másik fél tudomására juttasd te csak barátkozni szeretnél. Lányok eljátszatják a később még lehet más is játékot de csak óvatosan.

Sok pasi ha ezt megszagolja akkor már visszavonulót fúj. Akik maradnak mindenek ellenére azok lesznek igaz fiú barátok. Jó hely még a vegyes helyek kávézó/kiállítások, internetkávézó/könyvtár,

múzeum/büfé, koncert/elő-kocsma=várakozás a be és kiengedésre. "Lehetőleg ne várd meg a bombák földjét" XD

 

 1. Lépés

A barátság ne csak közös programokból álljon.

Hívd el a házadba és hülyéskedjetek, De ne legyen semmi több! Semmi...

Egy film megnézése, zene hallgatás, társasjátékozás, kutyázás, cicázás, közös főzés, társasjátékozás,

kertészkedés, privát holmik megmutatása, közös napló elkezdése, programok szervezése az ágy előtt a földön laptoppal stb. A barátkozás lehetőségei kimeríthetetlenek csak kreatívnak kell lenni.

Egy lánynak a legjobb az ha egy meleg srácot szerez be magának egy GBF a legtökéletesebb partner. Nem él vissza soha a lehetőségekkel és teljesen érzelem mentes. Franc de elég nehéz azt is találni nem? Az..... Én persze ezt simán áthidaltam hogy elmentem egy leszbikus koncertre és ott összebarátkoztam 6 óra alatt 4 lánnyal akikből 1-nél GBF lettem és mai napig jóban vagyunk. Kisírja nekem a lelkét és tanácsokat kér pasi ügyben.

 

 

Folyt köv.....

TARTALOM

Hali, csá, cső. ;)

Ez a BLOG oldal afféle személyes-ismeretterjesztő-tanácsadó oldal.

(életem naplója, csillagom égésének fénye.)

Minden emberi lény szereti megosztani gondolatait, tudását, tapasztalatát, stílusát másokkal.

Sajnos manapság ezt sokan pénzért teszik, vagy nagyon reklámozós úton az interneten.

Én ingyen és bérmentve szeretném vezetni ezt az oldalt amíg létezik vagy létezem. ;)

Bejegyzéseim vegyesek, eltérőek, jelent vagy a világ-ország eseményeit követhetik. Ahogy az életem hozza. Sajnos ez az ország maradi és szürke. Én mindig próbáltam színesebbé tenni.

NEM vágok fel semmivel, nem mutogatom a házam, kocsim stb. Nem viszek senkit a bűnbe „lehetőleg”. Amit írok az 89%-ban igazi volt, vagy igaz. Velem történt meg vagy másokkal. Én csak pappírra vetem az én vagy a körülöttem lévő emberek tapasztalatait, múltját. Baráti köröm unalmas/hétköznapi, fogyatékos társaság így őket ha lehet próbálom kihagyni írásaimból.

Sok mindent átéltem. És igyekszem megőrizni a lelkem becsületét.

A BLOG létrejöttének sok magyarázata van. Pl. 1. Amatőr író vagyok és így edzésben tarthatom az elmém.

 

Magamról majd később. Köszönöm aki olvassa a Bejegyzéseim. Tisztelet és puszi...

Elérhetősségeim: Ha kérdésed van, vagy útmutatás tanácsadás kell, ötleted, személyes megjegyzésed stb. Vagy egyéb dolog->

pullidou@yahoo.co.uk
gerinstyle@gmail.com

 

 

Hajszőkítés fiúknál

Szőke fiú Budapesten és Vidéken
Férfi Hajfestés

Eme blogban személyes élettapasztalatomat szeretném megosztani az ez iránt érdeklődő kedves olvasóval.
Milyen is egy teljesen kiszőkített hajú pasinak a mindennapja.

kep124.jpg

Első Fázis: A haj befestése
Természetesen e nélkül nem igen lehetne miről beszélni, a haj befestése rengeteg koncentrációt, időt és türelmet követel. Ha valaki esetleg ezekkel nem rendelkezik, az inkább bízza magát egy fodrászra. S bár a fodrász ezeket átvállalja! - bizony 2x annyi összegért. Az első eredmények nem fognak kielégítőek lenni ezt elhihetitek. Persze mind átesünk azon a szakaszon a haj befestése után, amikor magunkat jól lecsesszük a tükör előtt. Miért nem magunk csináltuk otthon? - vagy ha magunk csináltuk akkor miért nem inkább fodrászhoz mentünk? Az első munka után persze csibe-bibe sárga hajat fogunk kapni. Bár ezt a tortúrát a gyengébbik nem már rettentően jól ismeri. De fiúként hajlamosak vagyunk elhitetni önmagunkat, hogy amibe belevágunk és amit befejezünk az 100%-ban jó lesz és merjen jó lenni, és többet ne keljen foglalkoznunk a dologgal.
De kell, nagyon! Mert a haj leszívatása után még igen sokszor kell rámennünk szőke hajfestékkel, hogy végül olyan szint kapjunk idővel ami nekünk is tetszik. A haj hossza döntő fontosságú.

portre1.jpg

Bár ami nekünk tetszik az korántsem biztos, hogy ugyan úgy másoknak is fog tetszeni.
Nem egyszer kaptam meg azt a beszólást az okoskodóktól, hogy bizony nem a legjobb lett az eredmény és még dolgozni kellene rajta. Ilyenkor ne hagyjuk, hogy elvegyék az önnön kialakított pozitív képünket, hiszen sokszor erre megy ki a játék. Irigység, rossz akarat, csúfolás, piszkálódás...
Az érdeklődők 75% a beszélgetés alatt egyszer elmondja, hogy bizony a fodrász milyen remekül megtudná csinálni a hajat, és igen butácskák vagyunk amiért saját kezünkbe vettük a dolgot.
Miközben egyre kevésbé van szükség a fodrászokra manapság, szinte minden kelléket meg lehet vásárolni amivel saját magunk is levághatjuk, befesthetjük, ápolhatjuk a hajunkat.
Én magam vágom, magam festem, magam formázom, magam ápolom a hajamat.
De ez most mellékes. Ha fiúként festésre szánjuk el magunkat akkor ha tényleg úgy érzi valaki hogy bűn rossz a színe sokadik próbálkozásra is! Akkor azért néha-néha elmehet egy fodrászhoz. Bár én nem igazán ajánlom. Hogy mivel és miként kell egy hajat otthon befesteni?! - arra most nem térek ki, nem akarok egyetlen egy terméket sem ingyenesen reklámozni vagy elárulni azt az összetevőt amely számomra bevált. Az interneten rengetek ehhez kapcsolódó információt el lehet olvasni és + lehet tanulni. Hogy miként élsz ezzel a hajjal az már sokkal érdekesebb!

2017-02-28_04h00_26.png

Második Fázis: Bátorság, és passzív elviselés
Aki odáig eljut, hogy már festi vagy festeti a haját az már számolt azzal is, mit is fognak szólni hozzá a nagyvilágban, a társadalomban, a családban, a baráti körben és a munkahelyen.
Ez egy rettentő nagy és bátor lépés férfiként, mert innentől kezdve előkerülnek az előítéletek ebben a kicsi országban. A sok tanulatlan vagy szimplán agyilag visszamaradott személy nehezen tud megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy bizony a haj festés még nem 100%-ban jelen melegséget.
Ha egy nő festett szőke hajjal végigsétál egy utcában akkor a férfiak 95%-a pozitívan megbámulja mert a szemet a szőke rettentően vonzza. Különlegessé és érdekessé teszi az embert ha valaki szőke.
Így a született platinaszőkék nagyon szerencsések az életben ez el kell mondanom, ritka is amúgy.
De ha egy festett szőke fiú megy végig ugyan azon az utcán akkor bizony már a férfiak és a heteroszexuális nők 60%-a magában elkönyveli, hogy a srác bizonyára homoszexuális. Tévedés!
De mégis gyakran ez az igazság, vagy csak részben. Az ilyen nem teljesen heteroszexuális az biztos. Aki van olyan bátor és felvállalja belsőjét és külsejét ebben az elmaradott, depressziós, rohamosan gyorsan kirekesztő társadalomban az bizony napi szinten készüljön fel a boszorkány és varázsló üldöztetésekre. Nekem Andy Warhol adta a vágyat, és a bátorságot hogy viselni tudjam a mindennapokban. Veszélye az van bőven, olyan mint egy hálátlan kígyó, nem hoz szerencsét sajnos, de izgalmasabbá válik az életed tőle.

bild1970.JPG

Velem nem egyszer előfordult, hogy testileg is bántalmazni akartak, és volt olyan helyzet amikor meg akartak dobni, le akartak köpni, rám ordibáltak, fenyegetően jöttek felém, meglöktek, halálosan megfenyegettek.
Ilyen esetekben egy festett hajú fiú nem igazán tehet sok mindent. Vagy előcsalogatja önmagából az oroszlánt és szembe száll az őt gyalázókkal! Vagy úgy tesz mintha egy teljesen más dimenzióban mozogna és nem reagál az őt ért sérelmezésekre. Melyek közterületen igen gyakran előfordulnak fényes nappal is. Volt olyan esetem mikor szó szerint 5 utcán át követett egy szkinhed banda mert azt hitték éppen hazafelé tartok, és ők úgy gondolták meglesik hol is lakhat az a (szőke buzi) Az ilyeneknek igazán nehéz lenne megmagyarázni, hogy én bizony pánszexuálisként (néha ez - néha az) hogyan képzelem el a világot a nap végén, és mégis kikkel osztom meg ágyam melegét :) Bár meg lehet próbálni, de én ezt sem ajánlom, nem egy egészségtúra egyedül a pillanatban.
Persze ha már kitértem a támadóim fajtáira azt meg kell jegyeznem, hogy volt olyan eset mikor olyanoktól kaptam a sértéseket akiktől álmomban nem mertem volna elképzelni.
Az ember mindig úgy reméli egy bizonyos kor után már megadják neki azt az alapvető tiszteletet amit elvár. De a mai igen szemtelen és turbó sebességű világunkban ez sajnos már vágyálom.
A tőlem idősebbek sem adták meg nekem "a mű szőke fiúnak" azt amit feltételezett és elvárt. Volt, hogy vidéken egy kapáló mamika szolt oda a kis tacskó kutyuskájának, hogy nézd Pimpike ott egy buzika, majd én össze húzott szemekkel haladtam el a kerítése mellett a járdán mit sem szólván.
Lehet az anyókának ez még hiányzott a bakancslistájáról. Legalább a kutya lehet elszégyellte magát. Remélem egyszer mikor alszik ráül a szájára egy kicsit.

902403_704365686326729_4984712829206894833_o.jpg

Hogy hol jobb az élet szőkén? 2 éves szőkeségem alatt kimerem nyilatkozni, hogy az emberek mindenhol egyformák. Talán a Fővárosokban és a nekropoliszokban kevesebb napi szintű beszólást/fenyegetést kapsz a zsúfoltság és a kamerarendszerek miatt. De vidéken garantáltan leköpnek egyszer életedben.

Hogy ki mikorra, miként, meddig viseli el az állandó zaklatásokat és a próbálkozó megalázást?
Ez egyéntől függ, a gyenge lelkiismeretes csontkollekció fiúk is egy idő után képesek megedződni, és egy hosszabb idő eltelte után egyáltalán nem fognak tapasztalni semmi újat az egészben.
Persze rengeteg pozitívom is ért szőkén. Az emberek nyitottabbnak gondoltak, elvárják a hajszín miatt az egyediséget és a jóságot. Többen mosolyogtak rám, sok pasi felnézett rám, voltak akik megdicsértek milyen szexin nézek ki mennyire bátor vagyok és mennyire fiatalít, boldogít.
Amely 100%-ban igaz. A szőke haj fiúknál rettentő magabiztosságot képes adni. Karakteresebbé tesz és tartósan megbélyegez. Nem tesz hétköznapi robottá + ha kék szeme van valakinek hozzá akkor rettentő szépnek, egyedinek tűnik majd az illető.
Viszont elérkezik egy bizonyos lelki patthelyzet minden festett fiúnál, hogy bizony a valódi hajszín mégis igazabb, és nem kell annyit bajlódni vele. Nálam eljött ez a helyzet. Így most fél évre visszatekintve-összegezve kijelenthetem, hogy számomra akkor is megérte, sok szép és rossz emlék közül lesz min mosolyogni a ház előtti hintaszékben öregen. De a gesztenye barna hajam azzá tesz amilyen vagyok. Amilyen valójában vagyok és nem azzá amire kíváncsiságból, divatból vágyom.
Talán lehet, hogy jövőre újra beszőkítem, mert tényleg egyediséget ad. De most újra dúl a szerelem az igazi hajszínem iránt. És nem akarom megcsalni.

Előnyök


egyediséget ad
ritka látni fiúknál
nem zsíros a haj
könnyű fésülni
nem kell mindig mosni
jól passzol a fekete/fehér ruhákhoz
sápadt arcbőrt takarja
nagyon modern
könnyebb formázni vágásnál
nincs korpa
fiatalít
sok akciót ad ;)

Hátrányok

töredezik
kiszárad nyáron
nagyon nehezen növekszik a haj
öli a fejbőrt a hidrogén
ritkássá válik a haj
sokat hullik a haj
célponttá tesz sokszor
nehéz ápolni
sebes lehet a fejbőr
sokat kell festeni a kívánt szín miatt
sohasem látod tökéletesnek
hamar elronthatod
idő után unalmassá válik